Kulturális intézmények

Település:
Pest megye, Nagykőrös


Arany János Kulturális Központ


Nagykőrös, Szabadság tér 7, 2750 Telefon: 53/550 040 E-mail: muviroda@korosikultura.hu

A város kulturális életének meghatározó intézménye a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, amely az 1890-es években épült egykori szálloda épületében kapott méltó helyet. A közel 400 fős színházterme, 100 fős díszterme és számos klubhelyisége fontos szerepet játszik a város kulturális életében. Többek között itt működik a Kis István Népdalkör, a Díszítőművész kör és a Pedagógusok Klubja. A Rácz József Galéria időszaki tárlatán helyi és országosan ismert képzőművészek, népi iparművészek alkotásaiban gyönyörködhetnek az idelátogatók.

A Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ számos szabadtéri rendezvényt szervez, melyek közül a többezres nézőszámot vonzóak az áprilisi Szent György Napi Forgatag és Virágvásár, a májusi Tarkabarka Gyermekfesztivál, a júniusi Kőrösi Möggyfesztivál és a szeptember Nagykőrösi Arany Napok.
Rendezvényeink fővédnöke egy kivétellel, Dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös város polgármestere, ugyanis a Kőrösi Möggyfesztivált, Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség államtitkára karolta fel.
 
Forrás: korosikultura.hu
 

 

 

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »